LEGUTÓBBI HÍREK

TÁJÉKOZTATÓa 2024/2025. nevelési évben, tanévben az őszi szünet időtartamára eső szünidei gyermekétkeztetésről

Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatal Újszentmargitai Kirendeltsége 

4065 Újszentmargita, Rákóczi utca 125. * Tel.: 52 214-002 * Fax.: 52 214-002 email: margita.hivatal@gmail.com * Internet: http://www.újszentmargita.hu/ 

TÁJÉKOZTATÓ 

a 2024/2025. nevelési évben, tanévben az őszi szünet időtartamára eső szünidei 

gyermekétkeztetésről 

Tájékoztatom, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a, valamint a 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet 13/B. § (1) bekezdés a) pontja alapján az őszi szünidei gyermekétkeztetésre azon hátrányos helyzetű gyermek és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek jogosult, akinek tekintetében a hátrányos helyzet, vagy halmozottan hátrányos helyzet az adott év szeptember 1-jén fennáll. 

Az őszi ingyenes szünidei gyermekétkeztetés abban az esetben lesz biztosítva gyermeke(i) számára, amennyiben azt az erre rendszeresített nyilatkozat kitöltésével és Újszentmargita Község Önkormányzatához való benyújtásával kérelmezi

Minden gyermek számára külön nyilatkozatot kell kitölteni. Nemleges válasz esetén is kérem a nyilatkozatot kitölteni és visszahozni

A nyilatkozat benyújtásának helye: Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatal Újszentmargitai Kirendeltsége (4065 Újszentmargita, Rákóczi u. 125.) 

A nyilatkozat benyújtásának határideje: 2024.október 18

Az őszi szünidei étkezés az iskolás korú és intézménybe nem járó gyermekek részére 2024.október 28-31. napjáig lesz biztosítva. 

Óvodás és bölcsődés korú gyermekek esetében az őszi szünet időtartama alatt az intézmény nyitva tart 

Az étel kiadásának helyszíne: Újszentmargitai Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde Napközi épülete, 4065 Újszentmargita Rákóczi utca 134. 

Az étel kiadása 11.30tól 12.30ig történik

Jelen tájékoztatót a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 13/B.§ (7) bekezdése alapján adtam ki. 

Újszentmargita, 2024.szeptember 23. 

Rákóczi és Béke utcát összekötő járda felújítása

Újszentmargita Község Önkormányzata
MFP-UHJ/2023 – Út, híd, járda építése/felújítása-2023
Rákóczi és Béke utcát összekötő járda felújítása
Projektazonosító: 3454429836
Támogatás összege: 5.038.545 Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Támogatott intézmény: Újszentmargita Község Önkormányzata

Újszentmargita Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretén belül meghirdetett, MFP-UHJ/2023 kódszámú, Út, híd, járda építése/felújítása-2023 című felhívásra támogatási kérelmét 2023.07.11-énnyújtotta be.
A Miniszterelnökség, mint Támogató, támogatásra alkalmasnak minősítette, így 2023.09.20-án 3480226632 iratazonosító számmal Támogatói Okirat lépett hatályba.
A Támogatói Okirat kiérkezését követően megkezdődött a projektben foglalt kivitelezési feladat ellátása, melyre a DUBA-SPED Kft. került kiválasztásra.
Projektünk keretében az alábbi feladatok kerültek ellátásra a Rákóczi és Béke utcát összekötő járda felújítása során:
Az építési hossz: 80,00 m
Járda szélessége: 1,5 m

Tervezett pályaszerkezet:

  • 60 mm vtg. FRÜHWALD BEHATON térkő (20×16,5×6 cm)
  • 40 mm vtg. homokágy vagy zúzalék
  • 10 cm CKT
  • 25 cm tömörített kavicsfeltöltés tartó, szűrő és fagyvédő réteg

A pályázatban foglalt egyéb tevékenységek – tervezés, projektmenedzsment, tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása, műszaki ellenőrzés – is ellátásra került. A megbízottak kiállította számlájáukat, majd a projekt
lezárásra került.
A település célja a helyi lakosság életkörülményeinek javítása, a település népeségmegtartó erejének növelése, a lakosságszám növelése, melynek egyik eszköze a vonzó településkép kialakítása. Ezen cél elérése érdekében az Önkormányzat minden pályázati lehetőséget meg kíván ragadni. A projekt keretében tervezett és megvalósított járda felújításával javult az szolgáltatások elérhetősége, a közlekedési infrastruktúrája, a lakóházak elérhetősége, ezáltal a település lakosai számára az alapvető szolgáltatások könnyebben hozzáférhetővé válnak, javul életminőségük, valamint a településkép is épül. Jelen fejlesztési lehetőség hozzájárult ahhoz, hogy Újszentmargita községben a Rákóczi és Béke utcát összekötő, leromlott állapotú járda megújulhasson. Az Önkormányzatnak saját forrásból nincs lehetősége hasonló volumenű projekt megvalósítására, ezért fontos számunkra jelen projekt megvalósítása.

A projekt 2024. január 31-én fejeződött be.

Rákóczi és Béke utcát összekötő járda felújítása

Újszentmargita Község Önkormányzata
MFP-UHJ/2023 – Út, híd, járda építése/felújítása-2023

Rákóczi és Béke utcát összekötő járda felújítása

Projektazonosító: 3454429836
Támogatás összege: 5.038.545 Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Támogatott intézmény: Újszentmargita Község Önkormányzata

Újszentmargita Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretén belül meghirdetett, MFP-UHJ/2023 kódszámú, Út, híd, járda építése/felújítása című felhívásra támogatási kérelmét 2023.07.11-én nyújtotta be.

A Miniszterelnökség, mint Támogató, támogatásra alkalmasnak minősítette, így 2023.09.20-án 3480226632 iratazonosító számmal Támogatói Okirat lépett hatályba.

A Támogatói Okirat kiérkezését követően megkezdődött a projektben foglalt járda felújítási tevékenységre vonatkozó kivitelező kiválasztása. A beszerzési eljárás keretében 4 db árajánlat érkezett be, melyek közül a DUBA-SPED Árufuvarozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság adta a legkedvezőbb ajánlatot. A vállalkozóval a Kivitelezési szerződés 2023.11.14. napján került aláírásra, melyet követően meg is kezdhette a munkálatokat. Ezen folyamat az előzetes ütemezésnek megfelelően haladt, így még ugyanezen évben, 2023.12.14. napján kiállításra és aláírásra került a Teljesítési igazolás. A szerződésben foglalt nettó 3.677.678 Ft + 27% ÁFA, azaz bruttó 4.670.651 Ft összegnek megfelelően a vállalkozó kiállította számláját 2023.12.20. napján, melyet önkormányzatunk még ugyanezen napon ki is egyenlített.

A pályázatban foglalt egyéb tevékenységek – projektmenedzsment, tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása, tervezés, műszaki ellenőrzés – is ellátásra kerültek. A megbízottak kiállították számláikat, majd a projekt lezárásra került.

A projekt keretében tervezett tevékenységek mindegyike maradéktalanul megvalósult. A projekt keretében tervezett járda felújításával javult a szolgáltatások elérhetősége, a közlekedési infrastruktúrája, a lakóházak elérhetősége, ezáltal a település lakosai számára az alapvető szolgáltatások könnyebben hozzáférhetővé válnak, javul életminőségük, valamint a településkép is épült. Jelen fejlesztési lehetőség hozzájárult ahhoz, hogy Újszentmargita községben a Rákóczi és Béke utcát összekötő, leromlott állapotú járda megújulhasson. Jelen projekt keretében egy 80,00 m hosszú járdaszakasz újulhatott meg.

A projekt 2024. január 31-én fejeződött be.

Az Újszentmargitai helyi piac infrastrukturális fejlesztése

VP6-7.2.1.1-20
Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése
Projektazonosító: 3300600479
Támogatás összege: 42.753.619 Ft
Támogatás intenzitása: 90%
Projekt címe: Az Újszentmargitai helyi piac infrastrukturális fejlesztése

Újszentmargita Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, VP6-7.2.1.1-20 kódszámú, Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése című felhívásra
nyertes támogatási kérelmét 2021.08.11-én nyújtotta be.

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató támogatásra alkalmasnak minősítette, így 2021.11.02-án 3320733135 iratazonosító számmal Támogatói Okirat lépett hatályba. Már az Okirat kézhezvételét megelőzően megkezdődtek az előkészületi munkálatok. Kiválasztásra került a pályázat szempontjából legmegfelelőbb tervező. A rá bízott feladatait – kivitelezési tervdokumentáció elkészítése – maradéktalanul ellátta. Emellett elkészítésre került a Fenntartási és Üzemeltetési terv is, mely nélkül a pályázat beadása nem történhetett volna meg.

A Támogatói Okirat kiérkezését követően elkezdődhetett a kivitelező kiválasztása. A legalkalmasabb vállalkozó közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzés útján került kiválasztásra. A szerződés aláírásra került 2022.03.29. napján, majd megkezdődtek a munkafolyamatok. Az Újszentmargita (542/1 hrsz.) számú ingatlanon lévő piac épület és környezetének a felújítása, valamint eszközbeszerzés tevékenységének megvalósítása került megvalósításra.

A projekt alapvető célja a lakosság egészséges, jó minőségű élelmiszerrel történő hosszútávú ellátása. Ezen cél eléréséhez kívántuk biztosítani a termelők piacra jutását, ezáltal a helyi gazdaság elősegítését, a helyben megtermelt élelmiszerek fogyasztását, ezáltal a helyben maradás ösztönzést, a foglalkoztatását növelését.
A projekt keretében megvalósításra került tevékenységek:

Eszközbeszerzés megvalósítása

  • 1 db láda- és rekeszmosó beszerzése és telepítése
  • 3 db kézfertőtlenítő beszerzése és elhelyezése a piac területén
    Kivitelezési tevékenységek:
  • Piac épületének teljeskörű belső festése
  • Belső ajtók javítása
  • Gipszkarton álmennyezet készítése a vásártérben
  • A teljes épület zárófödémének utólagos hőszigetelése
  • A vásártérben meglévő elektromos rendszer rekonstrukciója
  • Villámvédelmi rendszer norma szerinti kialakítása
  • A vásártérben fűtés kialakítása hőszivattyús 2 db multi split klíma berendezéssel
  • Beltéri hidegburkolatok javítása
  • Belső oldalfali vakolatok javítása
  • Ingatlan csapadékvíz elvezetésének megoldása
  • Az épület bádogos szerkezeteinek elbontása, majd a hőszigetelés utáni visszaszerelése
  • 5,00 kW-os napelem rendszer telepítése
  • Az északkeleti telekhatár mentén a meglévő kerítés elbontása után, táblás kerítés készítése
  • A meglévő belső út, illetve parkoló szilárd burkolatának felújítása
  • Külső homlokzati fal hőszigetelése

A kivitelezés befejezésével aláírásra került a műszaki ellenőr teljesítési igazolása is, illetve ezt követően a
nyilvánossági és projektmenedzsmenti feladatok is lezárulnak.
Jelen projekt keretében megvalósult kisléptékű infrastrukturális fejlesztéssel, valamint az eszközbeszerzés
megvalósításával biztosítható a helyi termelők és a helyi lakosság közötti folyamatos kapcsolat. A fejlesztés
hozzájárul a lakosság életkörülményeinek javításához, ezáltal a népesség megtartásához, a helyi gazdaság
fejlődéséhez.

A projekt 2023. március 06-án fejeződött be.

Köszönjük Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatását!
Jelen projekt a Széchenyi 2020 keretén belül valósult meg.

Általános iskolai beiratkozási információk

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ illetékességi területén működő általános iskolák első évfolyamára történő beiratására, a 2024/2025 tanévre.