Szeressétek az öregeket!

„ Simogassátok meg a deres fejeket,
Csókoljátok meg a ráncos kezeket.
Öleljétek meg az öregeket,
Adjatok nekik szeretet. ”

Két éve nyitotta meg kapuit a Fehér Liliom Gondozási Központ. A szolgáltatás célja és feladata,hogy biztonságos és nyugodt életfeltételeket, szabadidős programokat, személyre szóló ápolást és gondozást, valamint az ehhez szükséges szolgáltatásokat nyújtson ellátottjainak. Az alapellátásokkeretében végezzük a házi segítségnyújtás, szociális étkeztetést, és az idősek nappali ellátását. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy azok az emberek akik úgy érzik, hogy szükségük van a segítségünkre biztos támaszra találjanak a gondozónőkben. Ha kell orvost hívunk, segítünk a napi tisztálkodásban, bevásárlásban, a lakókörnyezet rendbetételében és még sokféle egyéb más feladatban is számíthatnak ránk.

Az idősek nappali ellátásában is próbálunk minél érdekesebb programokat, kirándulásokat, szolgáltatásokat bevezetni. Megalakult a Kultúrcsoportunk, amelybe várjuk a nótázni, szerepelni szerető tagokat. A csoport tagjai a születésnapi rendezvényen mutatkoztak be először. A szociális étkeztetést igénylők a Gondozási Központban igényelhetik az ebédet, amelyet a falugondnoki autó szállít ki számukra a gondozónők segítségével.

Születésnapi és karácsonyi rendezvény

December 18.-án 16 órától kezdődött el a rendezvényünk. A műsorszámok egy része már az idősek napján bemutatásra került, de úgy gondoltuk, hogy még egyszer bemutatjuk. A műsorban először a gondozónők énekeltek, és vetítésre került egy fotókból összeállított film a mindennapjainkból.

Majd az intézményvezető köszöntötte a vendégeket. Ezután az 5. osztályosok karácsonyi műsora következett. Őket követte a Diótörőből egy dal, melyet Kovácsné Spisák Szilvia tanárnő és Hajdu Ildikó adott elő. Majd Sándor István nótacsokrát hallgathattuk meg. Gombos Juhász Zoltánné gyönyörű magyarnótát énekelt, a Gondozási Központ Kultúrcsoportja népdalcsokrot adott elő. Kovács Zsolt és párja egy duettet énekelt. A kultúrcsoport előadásában egy Hacsek és Sajó jelenetet láthattunk. Ezt követte a gondozónők Apácashow-ja, majd Csőkéné Manci néni szólt mindenkihez és mondta el gondolatait. Végezetül közösen elénekeltük a nyugdíjas indulót. A műsort követően feltálaltuk a vacsorát, süteményeket. Az est fénypontja a torta volt, melyen két szál gyertya jelezte, hogy két éve működik már az intézmény. A torta felvágását megelőzően Csetneki Csaba polgármester úr mondott néhány kedves szót a megjelentekhez.

Volt tombolasorsolás, majd zenés táncos mulatság kezdődött. Jó volt együtt lenni, érezni az összetartozást, látni a mosolygós arcokat. Reméljük, hogy egy év múlva ismét összegyűlhetünk és hasonló jó érzésekkel zárhatunk le ismét egy évet. Kérem, mindig jusson az eszükbe, hogy a család után van egy biztos pont az életükben ahová bármikor betérhetnek, ahol szerető, gondoskodó embereket találnak, ahonnan ha kell segítséget kaphatnak. Több mint két éve igyekszünk a tőlünk telhető legjobban ellátni a feladatainkat, néha hibázunk ugyan, de mindig a szívünk vezérel a munkánk során. Az ajtónk mindenki előtt nyitva áll.

Hajdu Józsefné
intézményvezető