KEOP 6.1.0-B TUDOR

Legyen Ön is fenntartható

Újszentmargita Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program „A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés)” kiírásra KEOP-6.1.0/B/09-2010-0058 azonosító számon, „Legyen Ön is fenntartható, avagy egységben a zölderő előadás- és kvíz-sorozat” címmel.
A pályázat célja a polgári és balmazújvárosi kistérségben élő, gyerek korcsoport (4-15 év), fiatalok (15-28 év) és a családok környezettudatosságának növelése, a fenntartható fejlődés alapeszméjének terjesztése. Továbbá mindezeknek megfelelő magatartásformák kialakítása révén a környezeti értékek hosszú távú védelmének megalapozása, közös identitástudaton, hatékony együttműködésen alapuló közösség kialakítása.
A projekt egyik programeleme a gyermek és fiatal felnőtt korcsoport (4-18 év) környezettudatosságának növelése, a fenntartható fejlődés alapeszméjének terjesztése. Továbbá mindezeknek megfelelő magatartásformák kialakítása révén a környezeti értékek hosszú távú védelmének megalapozása, közös identitástudaton, hatékony együttműködésen alapuló közösség kialakítása.

Ezen célok megvalósítását egy hat fordulós levelezős versenyen keresztül is szeretnénk elérni, melynek témakörei a következők:
• Helyi termékek kevesebb környezeti terhelésének jelentősége

• Kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód

• Komposztálás előnyei

• Energiatakarékos házak

• Megújuló energiaforrás használata, előnyei

Nagy örömünkre szolgál, hogy arról tájékoztathatjuk kedves látogatóinkat, hogy a polgári és balmazújvárosi kistérség mintegy 700 tanulója nevezett be a versenyre, ami nagyszerű eredménynek tekinthető, hiszen a tanulók egy játékos vetélkedő nyelvezetén, feladatain keresztül ismerkedhetnek meg a fenntartható fejlődés egyes szempontjaival, és az ott hallottakat felhasználva a hétköznapokban is még többet tesznek majd környezetünk megőrzéséért.

A projekt a felnőtteket mindegyik településen egy-egy jelentős rendezvény kapcsán (Tiszacsegén a 2012. évi Csege Napokon, Balmazújvároson a 2012. évi Kastélykerti estéken, Polgáron a 2012. évi BELÁHAPI Fesztiválon, Hortobágyon a 2012. évi Hortobágyi Hídi-vásáron, illetve Újszentmargitán a 2012. évi Margitai sokadalmon) egy előadás keretében szólítjuk meg és kaphatnak képet ugyanezen témákról.
A honlapunk célja hogy a projektről, illetve a programelemek megvalósulásáról naprakész információkat, segítséget nyújthassunk tisztelt látogatóinknak. Az oldalt böngészve teljes képet kaphatnak a projektről, a programelemekről, elérhetőségeinkről, illetve a projektben részt vevők megtalálják a számukra fontos információkat, feladatlapokat, kiadványokat, elérhetőségeket, melyek segítik hasznos részvételüket a programok megvalósításában.
Hiszen célként tűztük ki településen élők környezettudatosságának növelését, a fenntartható fejlődés alapeszméjének terjesztését. Továbbá mindezeknek megfelelő magatartásformák kialakítása révén a környezeti értékek hosszú távú védelmének megalapozását, közös identitástudaton, hatékony együttműködésen alapuló közösség kialakítását.

ENEREA Hírlevelek

LINKEK

Zöld Áramlat Közhasznú Alapítvány

Hortobágyi nemzeti Park Igazgatósága

Ökotárs Alapítvány

Nemzeti fenntartható Fejlődési Tanács

ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Energia Központ Nonprofit Kft.

E-misszió Természetvédelmi Egyesület