Rákóczi és Béke utcát összekötő járda felújítása

Újszentmargita Község Önkormányzata
MFP-UHJ/2023 – Út, híd, járda építése/felújítása-2023
Rákóczi és Béke utcát összekötő járda felújítása
Projektazonosító: 3454429836
Támogatás összege: 5.038.545 Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Támogatott intézmény: Újszentmargita Község Önkormányzata

Újszentmargita Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretén belül meghirdetett, MFP-UHJ/2023 kódszámú, Út, híd, járda építése/felújítása-2023 című felhívásra támogatási kérelmét 2023.07.11-énnyújtotta be.
A Miniszterelnökség, mint Támogató, támogatásra alkalmasnak minősítette, így 2023.09.20-án 3480226632 iratazonosító számmal Támogatói Okirat lépett hatályba.
A Támogatói Okirat kiérkezését követően megkezdődött a projektben foglalt kivitelezési feladat ellátása, melyre a DUBA-SPED Kft. került kiválasztásra.
Projektünk keretében az alábbi feladatok kerültek ellátásra a Rákóczi és Béke utcát összekötő járda felújítása során:
Az építési hossz: 80,00 m
Járda szélessége: 1,5 m

Tervezett pályaszerkezet:

  • 60 mm vtg. FRÜHWALD BEHATON térkő (20×16,5×6 cm)
  • 40 mm vtg. homokágy vagy zúzalék
  • 10 cm CKT
  • 25 cm tömörített kavicsfeltöltés tartó, szűrő és fagyvédő réteg

A pályázatban foglalt egyéb tevékenységek – tervezés, projektmenedzsment, tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása, műszaki ellenőrzés – is ellátásra került. A megbízottak kiállította számlájáukat, majd a projekt
lezárásra került.
A település célja a helyi lakosság életkörülményeinek javítása, a település népeségmegtartó erejének növelése, a lakosságszám növelése, melynek egyik eszköze a vonzó településkép kialakítása. Ezen cél elérése érdekében az Önkormányzat minden pályázati lehetőséget meg kíván ragadni. A projekt keretében tervezett és megvalósított járda felújításával javult az szolgáltatások elérhetősége, a közlekedési infrastruktúrája, a lakóházak elérhetősége, ezáltal a település lakosai számára az alapvető szolgáltatások könnyebben hozzáférhetővé válnak, javul életminőségük, valamint a településkép is épül. Jelen fejlesztési lehetőség hozzájárult ahhoz, hogy Újszentmargita községben a Rákóczi és Béke utcát összekötő, leromlott állapotú járda megújulhasson. Az Önkormányzatnak saját forrásból nincs lehetősége hasonló volumenű projekt megvalósítására, ezért fontos számunkra jelen projekt megvalósítása.

A projekt 2024. január 31-én fejeződött be.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük